«Πολλαπλά κερδισμένη η Σαμοθράκη από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού»

  Αθήνα, 21.10.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πολλαπλά κερδισμένη η Σαμοθράκη από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού»

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο νησί της Σαμοθράκης. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί, άκουσε τους θεσμικούς και τους εκπροσώπους του νησιού και δεσμεύτηκε για λύσεις, σε καίρια και χρόνια προβλήματα.

Συγκεκριμένα :

  • Ενημερώθηκε για την πορεία των έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου, που δρομολογεί η Περιφέρεια ΑΜΘ και αγγίζουν τα 3.100.000€
  • Δεσμεύτηκε πως το Κέντρο Υγείας θα είναι πλήρως ολοκληρωμένο το 2022. Υπενθυμίζεται πως η αποκατάσταση, επέκταση και ενίσχυση του Κ.Υ. εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020» του ΕΣΠΑ με ποσό 1.440.268€.
  • Υπογράμμισε την ανάγκη σωστών λιμενικών υποδομών και έθεσε ως προτεραιότητα, ένα λιμάνι το οποίο θα είναι αντίστοιχο του μεγέθους του νησιού και θα μπορεί να το καταστήσει πολύ πιο προσβάσιμο.
  • Δεσμεύτηκε πως το Αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι έτοιμο το 2021.

Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του έδωσε εντολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να βρεθεί άμεσα στο νησί, για να προχωρήσει η κατασκευή δυο γηπέδων ποδοσφαίρου, όπως επίσης και στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, να ασχοληθεί προσωπικά και να επιταχύνει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών στα Θέρμα.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και θεσμικούς, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις ομορφιές του νησιού, να επισκεφθεί τις βάθρες και να περπατήσει στο φαράγγι του Φονιά. Υποσχέθηκε μάλιστα πως θα ξαναβρεθεί στο νησί, προκειμένου να ανέβει στο ΣΑΟΣ.

Στην επίσκεψή του Πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη, τον συνόδευσε ο  Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος παρέστη και την επόμενη μέρα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στις εκδηλώσεις για τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου.

Δείτε επίσης