Όχι στο κουκούλωμα – Οφείλουμε να ερευνήσουμε την υπόθεση Παππά και να δώσουμε λόγο στην ελληνική κοινωνία

Αλεξανδρούπολη 30.03.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι στο κουκούλωμα – Οφείλουμε να ερευνήσουμε την υπόθεση Παππά
και να δώσουμε λόγο στην ελληνική κοινωνία

Στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Ν. Παππά – Χ. Καλογρίτσα, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης.

Στην ομιλία του ο Βουλευτής, τόνισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα :

«Ο πανικός δεν είναι στην Κυβέρνηση, ο πανικός είναι μάλλον στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος διαβλέπει μέσα από αυτή τη διαδικασία ότι υπάρχει ο κίνδυνος πραγματικά να αποδοθούν ευθύνες σε ένα στέλεχος της Κυβέρνησής του και να αναδειχθεί και να αποδειχθεί, η όλη πολιτική που ασκούσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τότε, σχετικά με τα Μέσα Ενημέρωσης και τον έλεγχο της Ενημέρωσης και των άλλων αρμών της εξουσίας!

Τουλάχιστον 10 φορές το όνομα του κυρίου Παππά αναφέρεται πολύ συγκεκριμένα στη δικογραφία, στην έγκληση, στα υπομνήματα, αναφέρεται στις μαρτυρικές καταθέσεις. Τι μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μας λέει να τα αγνοήσουμε όλα αυτά, να κλείσουμε τα αυτιά σε όσα ακούγονται, να κλείσουμε τα μάτια σε όσα υπάρχουν μέσα στη δικογραφία και να μην ερευνήσουμε την υπόθεση. Να απέχουμε. Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ; Να απέχουμε; Μα τότε κάνουμε εμείς παράβαση καθήκοντος! Ο εισαγγελέας σύμφωνα με το Σύνταγμα έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή. Οφείλουμε να την ερευνήσουμε! Πως θα απέχουμε; Τι λόγο θα δώσουμε στην ελληνική κοινωνία που με δυσπιστία αντιμετωπίζει ούτως ή άλλως το πολιτικό σύστημα, αν κουκουλώσουμε αυτή την υπόθεση! Προτείνετε να κουκουλώσουμε την υπόθεση αυτή κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Αφέθηκε να εννοηθεί από τον κύριο Τζανακόπουλο ότι οι κατηγορίες αυτές είναι αβάσιμες. Μα αφού είναι αβάσιμες, γιατί δε κάνατε κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τη χρήση του άρθρου 155 του Κανονισμού της Βουλής που σας δίνει τη δυνατότητα με την υπογραφή 30 βουλευτών, να προσφύγετε στο Ειδικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από 3 Ανώτατους Δικαστές που θα γνωμοδοτούσε για τη βασιμότητα της κατηγορίας; Μπορούσατε να το κάνετε. Ήταν στη δική σας διακριτική ευχέρεια. Γιατί δε το κάνατε, εάν θεωρείτε ότι είναι αβάσιμα αυτά τα στοιχεία; Αυτό λοιπόν θα διερευνήσει η Προανακριτική Επιτροπή που πρέπει να συσταθεί».