Συνάντηση Σταύρου Κελέτση με τον Πρόεδρο της Γερουσίας & Γερουσιαστές του Καναδά

Αθήνα, 18.04.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Σταύρου Κελέτση με τον Πρόεδρο της Γερουσίας & Γερουσιαστές του Καναδά

Ο βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης με την ιδιότητα του ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελληνο-Καναδικής Φιλίας υποδέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα Αντιπροσωπεία της Γερουσίας του Καναδά με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. George Furey. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τέσσερις γερουσιαστές μεταξύ των οποίων ο Ελληνικής καταγωγής κ. Leo Housakos με καταγωγή από την Λακωνία. Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Πρεσβευτής του Καναδά στην Ελλάδα κ.  Mark Allen.

Ο κ. Σταύρος Κελέτσης εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και παραβρέθηκε στη συνάντηση που έγινε στο Γραφείο του Προέδρου στη Βουλή, καθώς και στο επίσημο γεύμα που ακολούθησε.

Την Τετάρτη ο βουλευτής Έβρου συναντήθηκε με τους Καναδούς Γερουσιαστές και τους παρέθεσε γεύμα εργασίας όπου συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα ανάπτυξης οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας και περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Την προηγούμενη μέρα συνόδεψε την αντιπροσωπεία στη συνάντησή της με το Δήμαρχο Ύδρας κ. Γιώργο Κακουδάκη και την Αντιπεριφεριάρχη Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κκ Ιερώνυμο και με Υπουργούς της Κυβέρνησης. Η συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αναβλήθηκε λόγω της ασθένειας της Προέδρου. Οι Καναδοί Γερουσιαστές αναχώρησαν από την Αθήνα το Σάββατο.