“Στόχος της Κυβέρνησης η ποιοτική αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών σπουδών”

Αλεξανδρούπολη  12.02.2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στόχος της Κυβέρνησης η ποιοτική αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών σπουδών

Στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ολομέλεια της Βουλής, τοποθετήθηκε χθες ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης. Υπερασπιζόμενος τις διατάξεις του Νομοσχεδίου, υπογράμμισε πως αποσκοπούν στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων σπουδών στα Πανεπιστήμια, και στη δημιουργία περιβάλλοντος που θα διασφαλίζει την ανάπτυξη της διδασκαλίας, της έρευνας και της επιστήμης, καθώς και την ακαδημαϊκή ελευθερία, όπως ορίζει το Σύνταγμα στο άρθρο 16.

Ο Σταύρος Κελέτσης υπενθύμισε τις καταστροφικές αλλαγές που προκάλεσε ο νόμος Γαβρόγλου, τονίζοντας πως η αλόγιστη και χωρίς εκπαιδευτικά κριτήρια ίδρυση τμημάτων που έφερε, οδήγησε  στην υποβάθμιση των σπουδών. Παράλληλα, έθεσε σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη τμημάτων με αναγνωρισμένο έργο και αποδεδειγμένα αποτελέσματα, που λειτουργούν στα Περιφερειακά Πανεπιστήμια, όπως αυτά στην Ορεστιάδα.

Συμπερασματικάοβουλευτήςτόνισε: «Συμφωνούμε όλοι ότι η Παιδεία χρειάζεται μεταρρυθμίσεις που θα τείνουν σε ένα και μόνο στόχο: Στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων σπουδών. Στον εφοδιασμό των Ελλήνων πολιτών με περισσότερα προσόντα, που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας και της αγοράς. Αυτόν τον στόχο υπηρετεί το παρόν νομοσχέδιο».