Στον Έβρο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Έβρο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού και του προσφυγικού προβλήματος στον Έβρο, βρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διέσχισε το σύνολο του νομού, μετέχοντας σε πλωτή περιπολία στο Δέλτα και προβαίνοντας εκτεταμένες συσκέψεις.

Ύψιστες προτεραιότητες η φύλαξη των συνόρων & η ασφάλεια της χώρας.

«Προβαίνουμε στην πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών … Με στόχο τη θωράκιση των χερσαίων συνόρων, θα λύσουμε προβλήματα εξοπλισμού, θα δώσουμε οχήματα στην Αστυνομία. Προσωπικά θα σκύψω πάνω από τα προβλήματα των Αστυνομικών και των Ειδικών Φρουρών», δήλωσε στη σύσκεψή του με τους 4 βουλευτές του Έβρου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Οι άνθρωποι με καταγωγή από τον Έβρο, που το επιθυμούν, να μπορούν να έρθουν μέσω ενίσχυσης και μοριοδότησης τους».

Στη σύσκεψη του Υπουργού με τους Βουλευτές του νομού, ο Σταύρος Κελέτσης υπογράμμισε την ανάγκη επίδοσης κινήτρων, στους αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς, που κατάγονται από τον Έβρο και επιθυμούν να επιστρέψουν και να υπηρετήσουν στο νομό.

Ο Βουλευτής στάθηκε στην ανάγκη κατάρτισης ενός ενιαίου κυβερνητικού σχεδίου αντιμετώπισης του προσφυγικού και του μεταναστευτικού ζητήματος, με πυλώνα τον Έβρο.

«Θα ενισχυθεί και δημογραφικά ο Έβρος».

Ο Σταύρος Κελέτσης, στις επισημάνσεις του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επισήμανε πως η παρουσία καταγόμενων από την περιοχή, στην αστυνόμευση και συνοριακή φύλαξη θα επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα και στο μείζον δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Έβρος.

«Είναι άνθρωποι που δεδομένα θα επιθυμούν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον Έβρο, στον τόπο τους. Σε αυτούς πρέπει να δώσουμε κίνητρα, αλλά και ώθηση, ώστε να υπηρετήσουν στο νομό, σε μια περιοχή με την οποία έχουν –αυτονόητα- οικογενειακούς και συναισθηματικούς δεσμούς».

Ο βουλευτής Έβρου, αναφερόμενος στα δεδομένα ασφάλειας και συνοριακής φύλαξης του νομού, τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει άμεσα ενίσχυση, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό, εξάροντας ταυτόχρονα την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ανδρών και των γυναικών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του φαινομένου.