Στις πληγείσες περιοχές του Έβρου ο Σταύρος Κελέτσης – Στόχος η επιτάχυνση της αποκατάστασης των ζημιών

Αλεξανδρούπολη, 25.01.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις πληγείσες περιοχές του Έβρου ο Σταύρος Κελέτσης – Στόχος
η επιτάχυνση της αποκατάστασης των ζημιών

Τις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία περιοχές του Έβρου, επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής Σταύρος Κελέτσης. Σκοπός ήταν ο σχηματισμός μιας πλήρους εικόνας των ζημιών που προκλήθηκαν και η επιτόπια καταγραφή των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό ο Βουλευτής επισκέφθηκε την Παρασκευή 22/01 την περιοχή των Φερών και είχε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κολγιώνη και με τον Πρόεδρο και μέλη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου, διαπιστώνοντας το μέγεθος των ζημιών κυρίως στον τομέα των υποδομών και των καλλιεργειών. Στη συνέχεια ο Βουλευτής επισκέφθηκε το Δήμο Σουφλίου, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Δαρούση, από τους οποίους ενημερώθηκε για τις καταστροφές σε σπίτια, στους οικισμούς, στο οδικό δίκτυο και σε αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες. Αργότερα μετέβη στο Δήμο Διδυμοτείχου όπου είχε συνεργασία με το Δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, με τον οποίο συζήτησε για το μέγεθος των ζημιών σε περιοχές του Δήμου που επλήγησαν.

Το Σάββατο 23/01 ο Σταύρος Κελέτσης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και ενημερώθηκε για τις ζημιές σε περιοχές του Δήμου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Μαΐστρο όπου διαπίστωσε το μέγεθος των ζημιών που υπέστη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γιάννη Ναϊτίδη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου και αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ηλία Δαστερίδη.

Την Κυριακή, ο Βουλευτής βρέθηκε στο Μικρό Δέρειο, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Ορφέα Κοτζά Γιουσούφ, όπου συνάντησε τους πληγέντες κατοίκους, συζήτησε μαζί τους και επισκέφθηκε κατεστραμμένες οικίες.

  Τη Δευτέρα το πρωί, ο Βουλευτής έκλεισε τον κύκλο επαφών του με συνεργασία που είχε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, προκειμένου να αποκτήσει πλήρη εικόνα σχετικά με τις καταστροφές που άφησε η κακοκαιρία στο σύνολο του νομού και την καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας με τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες και η αποκατάσταση των ζημιών.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία του Βουλευτή Έβρου με τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, τους οποίους ενημέρωσε για την κατάσταση στο νομό.