Στην Κωνσταντινούπολη αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας για την Θρονική Εορτή του Πατριαρχείου

Αθήνα, 01.12.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Κωνσταντινούπολη αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας για την Θρονική Εορτή του Πατριαρχείου

Στην Κωνσταντινούπολη, για την Θρονική εορτή του Αποστόλου Ανδρέα που φέτος συμπίπτει με τα 30 χρόνια της ανάρρησης στον Οικουμενικό Θρόνο του Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου, βρέθηκε αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), στην οποία συμμετείχε ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης.

Τα μέλη της ΔΣΟ δέχτηκε τη Δευτέρα στην έδρα του Πατριαρχείου στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης που του ευχήθηκαν για τη συμπλήρωση των 30 ετών του στο Θρόνο και έλαβαν την ευλογία του. Ακολούθως η αντιπροσωπεία παρακολούθησε τον Εσπερινό στο Ναό του Αγίου Γεωργίου και την επόμενη μέρα την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Πάπα και άλλων χριστιανικών δογμάτων και εκκλησιών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τα μέλη της Διακοινοβουλευτικής ξεναγήθηκαν την πρώτη ημέρα μετά την άφιξή τους, στην περίφημη Θεολογική Σχολή της Χάλκης φιλοξενούμενοι του Ηγουμένου-Επισκόπου Κασσιανού, στηρίζοντας το δίκαιο και πάγιο αίτημα της επαναλειτουργίας της! Την Κυριακή το πρωί εκκλησιάστηκαν στον Ναό της Αγίας Τριάδας στη Χαλκηδόνα όπου λειτούργησε  ο Επιχώριος Μητροπολίτης Γέρων κ.κ. Εμμανουήλ, από κοινού με τους ελάχιστους εναπομείναντες Ρωμιούς της Πόλης, με τους οποίους βρέθηκαν μετά και συζήτησαν για την καθημερινότητα και τα προβλήματά τους. Το απόγευμα της Κυριακής παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης «Εικαστικά Ταξίδια στο Άγιον Όρος», με έργα των Doug Patterson και Tim Vyner, στο Ελληνικό Προξενείο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, ενώ τη Δευτέρα το πρωί επισκέφθηκαν το ιστορικό ελληνορθόδοξο Νεκροταφείο στο Σισλί και κατόπιν την Αγιά Σοφιά. Η αποστολή αναχώρησε για την Αθήνα το βράδυ της Τρίτης.