Παρέμβαση Κελέτση στη Βουλή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ενίσχυση των Περιφερειακών MME – Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα

Αθήνα, 10.04.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση του Σταύρου Κελέτση στη Βουλή για την πανδημία και την ενισχυση των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης

Τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ενημέρωσε, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχετικά με την υγειονομική κρίση λόγω του κορονοϊού και το κόστος της ενημέρωσης των πολιτών.

Με παρέμβασή του ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης, υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα, όπως και η κοινωνία αφού οι πολίτες ανταποκρίθηκαν με αίσθημα ευθύνης στα μέτρα και στις υποδείξεις των ειδικών.

Ο Σταύρος Κελέτσης επισήμανε πως κλειδί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης υπήρξε η σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών. Ήταν συνεπώς ορθή η επιλογή της Κυβέρνησης να αφιερώσει σημαντικά κονδύλια στον τομέα αυτό. Τόνισε δε ότι από τα κονδυλια αυτά πρέπει να ενισχυθούν σημαντικά κ τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, λόγω του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στην ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.

Συνοψίζοντας ο Βουλευτής τόνισε πως προέχει να παραμείνουμε ενωμένοι στον κοινό στόχο καταπολέμησης του κορονοϊού και πως δεν είναι ώρα για μεμψιμοιρία και στείρα αντιπολιτευτική κριτική.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεσμεύτηκε για την κατανομή των κονδυλίων που αναλογούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Περιφέρειας, με δίκαια και αντικειμενικά κριτήρια.

Υπενθυμίζεται πως η συζήτηση διεξήχθη κατόπιν της ταχείας αποδοχής από την κυβέρνησή  του αιτήματος των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, για ενημέρωση αναφορικά με τη διάθεση κονδυλίων προς τα ΜΜΕ για την καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού.