«Οι εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη να μη γίνουν ερήμην της κοινωνίας και των φορέων»

Αθήνα, 28.07.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σταύρος Κελέτσης: «Οι εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη να μη γίνουν ερήμην της κοινωνίας και των φορέων»

  Την πρόταση να διεξαχθούν τρείς συνεδριάσεις σε καθεμία από τις πρωτεύουσες των νομών της Θράκης, κατέθεσε στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης.

  Η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα στις 12 το μεσημέρι για πρώτη φορά και εξέλεξε το Προεδρείο της που αποτελείται από την Πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη, το Γιώργο Κατρούγκαλο ως αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα Ανδρέα Λοβέρδο.

  Η Πρόεδρος της Επιτροπής πρότεινε να λειτουργήσει σε 3 διαφορετικές ομάδες με 3 θεματικές ενότητες. Με πρώτη τα αναπτυξιακά θέματα, δεύτερη τα θεσμικά, και τρίτη τα διασυνοριακά και τα θέματα ασφαλείας.

  Ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης επεκτείνοντας την πρόταση αυτή, πρότεινε η Αλεξανδρούπολη, η Κομοτηνή και η Ξάνθη να φιλοξενήσουν από μια συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, ανάλογα με τη θεματική ενότητα. Σ’ αυτές θα συμμετέχουν οι αντίστοιχοι φορείς που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους.

  Η ανωτέρω πρόταση έγινε δεκτή από τα μέλη της Επιτροπής.

  «Οι συζητήσεις της Επιτροπής δε πρέπει να γίνουν ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Κελέτσης, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει ευρεία εκπροσώπηση και να ακουστούν όλοι οι φορείς.

  Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου.