Καμία αλλοίωση της κατάθεσης Καλογρίτσα – Καλώ τα μέλη της Επιτροπής να ελέγξουν την πιστή απόδοση των πρακτικών

Αθήνα, 27.05.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καμία αλλοίωση της κατάθεσης Καλογρίτσα – Καλώ τα μέλη της Επιτροπής να ελέγξουν την πιστή απόδοση των πρακτικών

Μετά και τη χθεσινή αμφισβήτηση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την απόδοση των πρακτικών της Προανακριτικής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Έχω υποχρέωση εκ του θεσμικού μου ρόλου ως Προέδρου της Επιτροπής να τηρώ απαρέγκλιτα τον Κανονισμό της Βουλής και να προστατεύω το κύρος της Βουλής. Αυτό κάνω καθ’ όλη τη διαδικασία των συνεδριάσεων της Επιτροπής.

Η κατάθεση του μάρτυρα Καλογρίτσα έχει αποδοθεί αυτούσια στα πρακτικά, χωρίς καμία παρέκκλιση και το μόνο που έχει απαλειφθεί είναι αυτό που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς, που ήταν μια αναφορά του κ. Καλογρίτσα σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που αφορούσαν την υγεία του κ. Παππά. Αυτό πράγματι με εντολή δική μου και ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής, διαγράφηκε. Τίποτε άλλο δεν έχει πειραχθεί από την κατάθεση του κ. Καλογρίτσα.

Προς επίρρωση όλων αυτών θα ζητήσω, κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων να ελέγξουν την απομαγνητοφώνηση και τη μεταφορά των πρακτικών σε κείμενο από τους πρακτικογράφους, έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι υπάρχει πιστή αποτύπωση όσων έχουν καταγραφεί».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής μετά από πρόταση του Προέδρου, που έγινε ομόφωνα δεκτή, εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις θα ελέγξουν την πιστή απόδοση των πρακτικών των συνεδριάσεων.