Θετική η αποτίμηση της επίσκεψης Πέτσα στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη, 10.02.2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θετική η αποτίμηση της επίσκεψης Πέτσα στον Έβρο

Ολοκληρώθηκε χθες η διήμερη επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στον Έβρο. Ο Υπουργός επισκέφθηκε, μαζί με τον ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, τους Δήμους που επλήγησαν και σημεία που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές από την κακοκαιρία της 11ης και 12ης Ιανουαρίου.

Στις συσκέψεις συμμετείχε ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός ώστε να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία, να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές και να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των υδάτων του νομού, που θα περιλαμβάνει την κατασκευή φραγμάτων στις περιοχές του Ασπρονερίου και της Μάνθειας.

Ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε μια πρώτη κατανομή πόρων, ώστε να υπάρξει άμεση ανακούφιση των πληγέντων και επέμεινε ιδιαίτερα στο συντονισμό που πρέπει να υπάρξει κατ’ αρχήν μεταξύ των τοπικών θεσμικών και παραγωγικών φορέων και της Κυβέρνησης. Ανέθεσε στο γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, την ευθύνη του συντονισμού από πλευράς κυβέρνησης, με τον ίδιο να τονίζει πως και στον Έβρο θα ακολουθηθεί το μοντέλο του «Ιανού», προκειμένου οι διαδικασίες να προχωρήσουν με ταχύτητα και να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις.

Σημειώνεται ότι στο πνεύμα αυτό ήταν η πρόταση του Βουλευτή Έβρου Σταύρου Κελέτση ο οποίος στις 29 Ιανουαρίου, με επιστολή που απηύθυνε προς τους Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν, ζητούσε «συντονισμό και κοινή δράση προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και άμεσο αποτέλεσμα αποκατάστασης, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα αφορά το σύνολο του Νομού και όχι αποσπασματικά».