Δυο σημαντικά αναπτυξιακά έργα για τον Έβρο προχωρά η Κυβέρνηση : Αναβάθμιση σιδηροδρομικού δικτύου Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, Δεξαμενές Καυσίμων στο Αεροδρόμιο.

Αθήνα, 25.11.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυο σημαντικά αναπτυξιακά έργα για τον Έβρο προχωρά η Κυβέρνηση:

Αναβάθμιση σιδηροδρομικού δικτύου Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, Δεξαμενές Καυσίμων στο Αεροδρόμιο.

            Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την δρομολόγηση των δύο έργων με μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική από την Κυβέρνηση στον Έβρο. Πρόκειται για την αναβάθμιση και ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου και την έναρξη της διαδικασίας, μετά από εκδήλωση ιδιωτικού ενδιαφέροντος, για την κατασκευή σταθμού ανεφοδιασμού καυσίμων στο αεροδρόμιο Δημόκριτος.

            Η αναβάθμιση του σιδηροδρόμου πέραν ότι θα εξυπηρετήσει τον στόχο της γρήγορης και αξιόπιστης εξυπηρέτησης των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών του Νομού μας, θα συνδέσει το λιμάνι με την ενδοχώρα και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.  Η διαγωνιστική διαδικασία για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει το 1 δισ. € ήδη ξεκίνησε, αφού το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και η ΕΡΓΟΣΕ ενέκριναν τα τεύχη πρόσκλησης υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

            Σε ότι αφορά στις αποθήκες καυσίμων στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», πρόκειται για αναγκαίο έργο, που θα αναβαθμίσει τον αερολιμένα και την τουριστική προοπτική της περιοχής μας δίνοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης πτήσεων τσάρτερ όπως με παρέμβασή μου στη Βουλή από τον Ιανουάριο του 2020 είχα θέσει προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κ. Καραμανλή.

            Τόσο η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου όσο και η δημιουργία υποδομών ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του λιμανιού  της Αλεξανδρούπολης, είναι έργα που θα δώσουν ώθηση στην εμπορική και τουριστική ανάπτυξη του Έβρου και της Θράκης.

Ακολουθεί η σχετική παρέμβαση, στον Υπουργό Υποδομών :

13-01-2020 : Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.