Δελτίο Τύπου που αφορά τη μήνυσή μου προς τον κ. Πιτιακούδη 21-06-2022

Επειδή ο ιδιοκτήτης της δημοσιογραφικής ιστοσελίδας «EVROSNEWS» κ. Κωνσταντίνος Πιτιακούδης κατά την προσφιλή του «δημοσιογραφική» μέθοδο  δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟΝ της μήνυσης που πράγματι κατέθεσα απέναντί του, όπου ΔΕΝ αναφέρονται οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ που με ανάγκασαν να το κάνω,  και προκειμένου να μην δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις σχετικά με αυτούς, σας επισυνάπτω το ΣΥΝΟΛΟ του δικογράφου. Εκεί και ειδικά στην (ε) παράγραφο περιγράφονται τα υβριστικά σχόλια, οι ακατανόμαστες και χυδαίες εκφράσεις και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί(που για ευνόητους λόγους δεν περιλαμβάνω σ’αυτό το δελτίο τύπου) τα οποία ο κ. Πιτιακούδης φιλοξένησε στην ιστοσελίδα του και αφορούν στο πρόσωπό μου.

 Όπως τονίζω και στην έγκληση μου, ως πολιτικό πρόσωπο ουδέποτε θα κινούμουν δικαστικά εναντίον κανενός δημοσιογράφου, πράγμα που τήρησα απαρέγκλιτα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά, όπως έκανα άλλωστε καιαπέναντι στον κ. Πιτιακούδη. Αντιθέτως κατά την άποψή μου η κριτική στα πολιτικά πρόσωπα όσο αυστηρή κι αν είναι, είναι απολύτως αποδεκτή στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όμως υπάρχει μια κόκκινη γραμμή που αφορά σε θέματα ήθους και προσβολής της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης (ιδιαίτερα όταν πίσω σου υπάρχει οικογένεια, σύζυγος και παιδιά) την οποία ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δυστυχώς έχει ξεπεράσει προ πολλού. Τώρα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη!

Αυτονόητα την μήνυσή μου θα την αποστείλω και στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να γνωρίζουν οι άνθρωποι τι «διαμάντι» της δημοσιογραφίας περιλαμβάνουν στους κόλπους τους, μήπως και τον καλούν οι δημοσιογραφικές σχολές στην Ελλάδα αλλά και  ανά τον κόσμο να διδάξει τις μεθόδους δημοσιογραφίας που άριστα γνωρίζει, στις νεότερες γενιές δημοσιογράφωνκαι φυσικά να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν!

Και μια νομική συμβουλή προς τον δημοσιογράφο, φίλο κ. Πιτιακούδη. Αν με την μήνυση παραπονιέται ότι θα χρειαστεί να πληρώσει κάποια «ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΙΚΑ» (όπως ο ίδιος λέει) σε συναδέλφους δικηγόρους, όταν ασκεί δημοσιογραφία να είναι πιο προσεκτικός γιατί σε περίπτωση αγωγής ίσως χρειαστεί να πληρώσει μερικά χιλιάρικα! (Όσο για τα σποτάκια – «banners» που βλέπω ότι έχει βάλει στην προμετωπίδα του σάϊτ του και αναφέρονται σε μένα, τον ευχαριστώ πολύ για την δωρεάν διαφήμιση και ελπίζω να τα κρατήσει μέχρι τις εκλογές!)