Δελτίο Τύπου που αφορά την επίσκεψη του κ. Σταύρου Κελέτση στο Άγιον Όρος με την αντιπροσωπεία της Δ.Σ.Ο 28-11-2022

Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες το Άγιον Όρος.  Σ΄αυτήν συμμετείχαν ο Γραμματέας της ΔΣΟ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,  ο αναπληρωτής Γ.Γ. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Ταμίας κ. Σταύρος Κελέτσης, ο βουλευτής κ. Γιάννης Σαρακιώτης, ο επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην ΔΣΟ κ. Πανίκος Λεωνίδου, ο βουλευτής του Κοινοβουλίου της Πολωνίας κ. Evgenij Chikwin, ο βουλευτής του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας κ. Ioan Vulpesku, ο βουλευτής του Κοινοβουλίου της Βόρειας Μακεδονίας κ. Mile Taleski και ο Σύμβουλος της ΔΣΟ δρ Κώστας Μυγδάλης.

Η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστο Κασμίρογλου επισκέφτηκε την Παρασκευή 25/11 τις Καρυές, την πρωτεύουσα της Μοναχικής Πολιτείας του Αγίου Όρους, όπου ξεναγήθηκε στον Ναό του Πρωτάτου, ενώ οι βουλευτές προσκύνησαν την θαυματουργική  Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστίν».

Στη συνέχεια ακολουθούσε το παραδοσιακό κέρασμα στην Ιερά Κοινότητα και θερμή υποδοχή και προσφώνηση του Πρωτεπιστάτη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, Γέροντα π. Χριστοφόρου Ιβηρίτη. Η Ιερά Επιστασία αποτελείται από τους Επιστάτες: Μονή Παντοκράτορος, Ιερομόναχος π. Θεόφιλος, Μονή Φιλοθέου, Γέρων π. Νικηφόρος, Μονή Σίμωνος Πέτρας, Ιερομόναχος π. Ιερώνυμος.

Στις Καρυές,  ο Γενικός Γραμματέας και οι βουλευτές της ΔΣΟ επισκέφτηκαν το Αντιπροσωπείο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, όπου τους υποδέχτηκε ο αντιπρόσωπός τους στην Ιερά Επιστασία, π. Γαβριήλ.

Στη συνέχεια οι βουλευτές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου τους υποδέχθηκαν ο Ηγούμενος Γέροντας Ελισαίος με την μοναστική αδελφότητα, όπου και κατέλυσαν παρακολουθώντας μεγάλο μέρος των ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας το Σάββατο 26/11.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε ακόμα την Ιερά Μονή Μέγιστης Λαύρας, όπου έγινε δεκτή από τον ηγούμενο, Γέροντα π. Πρόδρομο και προσκύνησε στον τάφο του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη, κτήτορα της μονής.

Ακολούθως, τα μέλη της μετέβησαν στην Ιερά Σκήτη Τιμίου Προδρόμου, στην οποία μονάζουν Ρουμάνοι μοναχοί, όπου τους υποδέχθηκε ο Δικαίος π. Αθανάσιος, καθώς και την Ιερά Μονή Φιλοθέου όπου συνάντησαν και πήραν ευλογία από τον ηγούμενο, Γέροντα π. Νικόδημο και ενημερώθηκε για την ιστορία της μονής.